“O linie proprie de corpuri de iluminat cu LED”. Așa sună un vis mai vechi de-al meu, cam de pe vremea când am deschis MagicLED-ul – magazin online și showroom cu produse de iluminat cu LED.

Am pornit acest demers alături de echipa Cork Boutique specializată în creație de produse originale din plută.  Am experimentat materiale, forme, sisteme de prindere și în final am rămas la 3 elemente esențiale:  plută, mdf furnirut și magneți.

Inginerie, design și multă pasiune: cam așa se definesc rezultatele a luni de zile de încercări. Efect? Până acum s-au conturat 3 colecții bine definite, ce aduc câteva elemente clare de noutate de piața de profil.

Colecția de Rame Chameleon – construită în jurul panourilor de iluminat cu LED. Decupate cu ajutorul laserului,  folosesc magneții ca elemente de legătură. Asamblarea se face manual. De ce Chameleon? Pentru că aceeași ramă poate primi măști diferite alese fie din colecția standard (Glob, Miriapod, Tigru, Picături, Iluzie, MFN, Vultur) fie personalizate la cererea clienților. Ramele Chameleon pot fi, de asemenea, o idee de cadou original pentru cineva drag, deoarece pot fi individualizate cu un logo, mesaj sau desen.

Colecția Replicator a fost  inspirată de grafica măștilor Chameleon dar și de proiectul Takumi-Humanitas Este o serie de abajururi mai specială, puțin surprinzătoare am putea spune. Același abajur poate fi montat și la veioză și la un picior de lampadar dar poate fi și atârnat de un pendul. Prinderea se face de asemenea cu ajutorul magneților. Sunt frumoase, vesele și se adaptează ușor spațiului căruia îi sunt destinate.

Colecția Metamorfoze – ultima dar nu și cea din urmă.  Abajururi ce pot fi de asemenea atașate unui picior de veioză/lampadar sau pendul, inspirate din natură:  forme comune (aripi, creastă de rechin, picături, etc) reinterpretate, care participă la realizarea unor jocuri liniștitoare de lumini.

Toate aceste corpuri sunt destinate exclusiv surselor de iluminat cu LED. În cazul ultimelor 2 colecții – baza veiozei/lampadarului sau pendulul pot fi achiziționate și de la alte magazine de profil, pentru a se încadra perfect design-ului din locuința/biroul căruia le sunt destinate.

Corpurile de iluminat pot fi achiziționate de pe www.magicled.ro sau din shoroom-ul cu același nume din București, B-dul Ion Mihalache Nr.42-52, Bloc 35, Parter, Sector 1.

Instagram