Pielea vegetală din plută este un produs natural, ecologic, lavabil, durabil și foarte la modă în prezent în Vest. Este realizată din foi subțiri de plută naturală, adică acea plută obținută direct din scoarța stejarului de plută, prelucrată în diverse moduri și aplicată pe un suport rezistent.

Întreg procesul tehnologic este eco-friendly și nu produce daune, pentru că stejarul de plută are capacitatea de a-și regenera scoarța. Recoltarea se face manual, o dată la 9 ani, proces ce contribuie la prelungirea perioadei de viață a acestui stejar. Din plută (brută, piele sau plută decorativă) se realizează diverse obiecte de uz casnic – cum ar fi vasele, tacâmurile de bucătărie, naproanele – dar și diverse accesorii vestimentare – cum ar fi gențile și poșetele, încălțămintea sau, mai nou, cravatele din piele ecologică din plută.

Cravata vegetală din piele ecologică de plută – prin ce atrage?

Designul poate varia de la cel clasic – cravată sau papion – până la unul complex, îmbogățit cu modele minuțioase, decupate cu precizia laserului. Acestea din urmă, prin frumusețea și complexitatea desenelor realizate, pot deveni ușor adevărate opere de artă!

Pielea din plută este inconfundabilă și atrage prin materialul folosit. Altfel spus, o cravată din piele vegetală de plută va deveni ușor vedeta ținutei tale, nu numai prin frumusețea ei naturală, ci și prin originalitatea ei greu de egalat!

În ce variante se găsesc cravatele din plută?

În forma ei clasică, slim sau decupată atipic (în valuri, profil șurub sau cu fermoar), acest accesoriu generos este conceput astfel încât să fie ușor de manevrat și de purtat. Cravatele –sunt disponibile într-o mare varietate de culori și imprimeuri. Se poate opta chiar pentru combinații reușite de nuanțe diferite ale cravatei și nodului. Pentru toate cravatele nodul este gata făcut, iar curelușa de prindere oferă posibilitatea ajustării după grosimea gâtului. Pentru acest gen de cravate, tradiționalul ac de cravată a fost înlocuit cu  un sistem original de prindere de nasturele de la cămașă.

Toate cravatele sunt asamblate manual și pot fi personalizate.

Datorită faptului că sunt create dintr-un material natural, prezintă variații de culoare și tonuri, ceea ce demonstrează caracterul lor autentic.

Cum se întreține cravata din piele ecologică din plută?

Este recomandat ca, în cazul în care ați scăpat băuturi colorate  pe ea, să o ștergeți cât mai repede cu ajutorul unei cârpe umede. Dacă se folosește apa pentru înlăturarea petei respective se recomandă ștergerea întregii cravate și uscarea ei în mod natural (fără surse de căldură). Dacă se pătează cu unt, ulei sau grăsime, acestea se vor înlătura cu ajutorul unei cârpe uscate (în nici un caz cu apă) și se vor lăsa să se usuce.

În ceea ce privește transportul, se recomandă să folosim cutia ei originală.

Cravata din piele vegetală din plută, prin frumusețea ei naturală, originalitatea în design precum și prin  varietatea coloristică și de texturi  a cucerit tot mai mult teren pe piața modei. Se pretează atât unei ținute protocolare cât și uneia casual, pentru bărbați, dar și pentru femei.

Dacă aveți de făcut un cadou mai deosebit,  nu ezitați să oferiți acest tip de cravată! Cu siguranță este un cadou greu de uitat, practic și inspirat, care, mai mult, oferă și posibilitatea personalizării!

 

Instagram